zoete aardappel bites
Hallo prachtige mensen! Het is tijd voor een nieuw recept! Deze keer deel ik met jullie een echte weekend favoriet. In het weekend drink ik graag rond een uur of 4/5 uur een glaasje wijn of een lekker sapje en natuurlijk moeten we daar wel een aantal bites bij hebben. Deze zoete aardappel bites zijn echt subliem. Ze zijn comforting, vullen goed en zijn erg smaakvol. Het belangrijkste ingrediënt is een paar zoete aardappelen – wat een verrassing Frederique! – en je kunt echt heel creatief zijn met de toppings. Ik heb al van alles geprobeerd, van (vegan) tzatziki, gegrilde groenten, pikante tomatensaus en veganistische kaas, tot pindakaas. Vandaag deel ik twee andere toppings die het bij iedereen erg goed doen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!
zoete aardappel

Zoete aardappel bites

Ingrediënten:
Voor de bites:
  • 2 grote zoete aardappelen of 3 middelgrote
  • olijfolie of kokosolie

Voor de wortelhumus:

  • 1 blik kikkererwten
  • 4 wortelen (bij voorkeur even kort gekookt)
  • 1 eetlepel tahin
  • 1 teentje knoflook
  • beetje citroensap
  • kruiden indien gewenst (ik voegde gerookte paprika en kurkuma toe)
  • beetje sambal oelek of pikante ketchup

Voor de tweede topping:

  • 1/2 avocado, gesneden
  • zwarte sesamzaadjes
  • peper & zout
Bereidingswijze:
  1. Begin met het snijden van de zoete aardappelen in plakjes van 1 cm dik. Probeer om alle plakjes soort van in dezelfde vorm en grootte te snijden, zodat je weet dat ze allemaal mooi zullen pakken. Echter, totale perfectie is echt niet nodig! Het zal uiteindelijk toch in je buikje terecht komen. 
  2. Sprenkel een beetje olijfolie of kokosolie over de aardappelschijfjes en kruid ze met wat peper en zout.
  3. Bak de plakjes zoete aardappel in een voorverwarmde oven (180 ° C) gedurende ongeveer 15-20 minuten, afhankelijk van de oven.
  4. Terwijl de schijfjes bakken, ga je verder met het maken van de wortel humus. Blend alle bovenstaande ingrediënten tot een zachte, gladde humus. Gebruik hiervoor een blender of keukenmachine. Wanneer je de humus een beetje te dik vindt, voeg wat extra water toe, dit zal de humus luchtiger maken.
  5. Neem een kijkje in je oven. Zodra de plakjes mooi lichtbruin zijn gebakken, is het tijd om de aardappel bites te gaan afmaken. Ik maakte eerst een badge met de wortel humus en een beetje van de sambal, en daarna eentje met de avocado slices. Garneer hierna het gehele bord met zwarte sesamzaadjes en het is tijd om te gaan snacken! Geniet ervan!
Een heerlijke snack voor het weekend, een feestje of gewoon voor tussendoor. Mocht je het leuk vinden de bites na te maken, laat het me dan vooral weten onder de hashtag #FITGIRLCODE en vergeet mij niet te taggen (@fablefrique). Zien we elkaar op Instagram of op mijn blog FAB le Frique

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.