Samsung Gear Fit2: the final review

Fit & Training door christel-gerritsen


Eerder vertelde ik jullie al dat ik mijn ideale workout buddy heb gevonden, de Samsung Gear Fit2. Het ding heeft de afgelopen weken 24 uur om m'n pols gezeten en ik moet je zeggen, het is best confronterend. Elke 50 minuten geeft 'ie namelijk aan of ik al genoeg bewogen heb en stiekem is dat vaker niet dan wel het geval. Uiteindelijk breng ik het grootste deel van m'n dag door achter mijn laptop met niet veel meer beweging dan met m'n handen over het toetsenbord gaan en af en toe op en neer naar de waterkoker voor thee. Tijd voor verandering en dus stelde ik een doel. Benieuwd hoe dit mij verging? Read on

Christel hartje Gear Fit2

Goed, de Gear Fit2 is echt de ideale workout buddy en we hebben nu dikke verkering kan ik je vertellen. De liefde voor de Gear Fit2 zit hem vooral in de automatische activiteitenherkenning waarmee altijd de juiste gegevens worden gemeten. Je hoeft dit sporthorloge niet te vertellen dat je aan het wandelen bent of vijftig lunges doet. Tijdens mijn les yoga herkende de Gear Fit2 dat ik inderdaad met wat zonnegroetjes bezig was. Zodra ik klaar was met mijn yogaflow werd de activiteit automatisch stil gezet en kreeg ik een overzicht van het aantal minuten dat ik had bewogen en het aantal calorieën wat ik had verbrand. Dit is ontiegelijk handig, want bij andere sporthorloges moet je precies aangeven wanneer je start en stopt. En dat stoppen, dat wil ik nog wel eens vergeten om aan te geven. Daarnaast geeft dit sporthorloge je gelijk tips en complimenten en daar is nooit iemand slechter van geworden. Dit motiveert mij gelijk om méér te bewegen!

Rustgevende yogaflow

Even op een rijtje dus: de Gear Fit2 is een ontzettend veelzijdig horloge met een haarscherp beeldscherm, hartslagmeter, ingebouwde GPS en muziekspeler. Laat ik ook zo eerlijk zijn om een minpuntje te benoemen: dit sporthorloge is vrij groot om je pols, zeker voor iemand met zulke smalle polsjes als ik. En wat jammer is voor de Apple lovers onder ons, is dat de Gear Fit2 alleen met Android via de S Health app werkt. Maar, elk nadeel heeft zijn voordeel en met de Gear Fit2 kun je prima een rustgevende yogaflow doen en wordt alles nauwkeurig gemeten zonder dat je telefoon in de buurt ligt. En uiteraard kun je die yogaflow in de S Health app uitgebreid analyseren na afloop.

Een extra motivatie om meer te bewegen is functionaliteit van de app in Together. Via een spel-element kunnen gebruikers wedstrijdjes doen wie de meeste stappen zet en je kunt ook je aantal stappen vergelijken met leeftijdsgenoten over de rest van de wereld. En dit vind ik leuk! Ik win graag moet je weten, dus ik zet alvast mijn beste beentje voor. Sort of, mijn beste beentje is aan het revalideren...

Gear Fit2 review

#GOALS

Ik stelde het doel om minimaal drie keer per week minstens 60 minuten te sporten. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik drie keer niet heb gehaald. Beetje jammer misschien, maar beweging is beweging, toch? Om wel te proberen dichtbij mijn doel te komen heb ik dagelijks nog wat stabiliteitsoefeningen gedaan, want ook daar moet ik aan werken voor mijn revaliderende pootje. Jogha retourtjes geleverd op kantoor? Ik loop zo snel mogelijk de trap op en af om ze beneden te halen, want elk loopje is weer beweging! Stiekem duw ik iedereen bijna de trap af om als eerst het pakketje in ontvangst te nemen ;)

Gear Fit2 geeft je extra motivatie

Wat dit sporthorloge me extra goed laat inzien is dat een zittend beroep als het mijne schreeuwt om compensatie op een andere manier. Een rondje om, vanaf drie hoog met de trap een pakketje beneden ophalen, alles is eigenlijk wel goed! Bewegen is the key, zoveel is duidelijk. De Gear Fit2 geeft je daarin extra goed inzicht. Ik hou de Gear Fit2 zeker in de buurt en mark my words, er komt een dag dat ik écht drie keer per week zestig minuten ga sporten. Heus ;)