Shelley's favoriete chili sin carne

Food & Recipes door shelley

Soms zijn er van die recepten die je kunt blijven maken. Ze zijn niet al te moeilijk, super lekker en in mijn geval vaak ook nog eens gezond. Ik heb ze dan wel niet altijd zelf bedacht, maar ben er minstens zo enthousiast over! Dus, waarom zou ik zo'n recept niet met jullie delen?

Deze chili sin carne met linzen, bonen en paprika heb ik pas voor het eerst geprobeerd en is een mijn van go-to gezonde recepten geworden! Ik heb 'm grotendeels van de Hippe Vegetariër maar wil nog wel eens wat ingrediënten aanpassen omdat ik dat toevallig al in huis heb. Zo heb ik bijvoorbeeld de kruiden vervangen door iets anders. Wil je 'm vegan maken? Vervang de yoghurt dan door sojayoghurt en voilà!

chili sin carne recept

Het recept

Ingrediënten (hoe ik hem gemaakt heb)

  • 1 blik (400 g) rode linzen
  • 1 blik (400 g) bonen mix
  • 1 rode paprika
  • 200 g tomaten passata
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 ui
  • 4 volkoren tortillas
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 teen knoflook
  • 5 gram Italiaanse kruiden
  • 5 gram picadillo
  • 1 gram cacaopoeder

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven op 240°C voor (elektrische oven).
  2. Kook de linzen zoals het op de verpakking staat aangegeven. Ik had gedroogde rode linzen, dus die moesten eerst 25 minuten koken.
  3. Pel en snipper de ui en knoflook.
  4. Verhit een beetje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui hierin in zo'n 2 minuten glazig. Voeg de picadillo en knoflook hieraan toe en bak nog 2 minuutjes. Voeg de linzen hierna aan de pan toe.
  5. We gaan de saus maken! Voeg de tomatenpassata, 200 ml water, de cacao en het bouillonblokje aan de kookpan toe. Roer het geheel goed door en laat ongeveer 10 min op middellaag vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snijd in de tussentijd de tortilla’s in driehoekjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel of besmeer ze dan met olijfolie en doe er zout overheen. Bak de tortilla's in 3 tot 5 minuten lekker knapperig in de oven.
  7. Snijd nu de paprika in dunne reepjes.
  8. Giet de bonenmix af en spoel ze schoon onder de kraan. Hierna voeg je ze samen met de paprika aan de pan toe. Laat zo'n 5-10 minuten mee koken zodat ze zacht worden.
  9. Yes, dinner is ready! Schep de chili op de borden en doe hier een dot Griekse yoghurt op. De tortilla chips gebruik je om te dippen.

Zo simpel kan het zijn! Deze chili is super vol van smaak, smaakt als echt comfort food en is daarnaast ook nog redelijk snel klaar. Ik weet al wat ik vanavond weer ga koken! ;)