De bucketlist voor 2016 van Fit Girl Lotte!

Lifestyle & Tips door lotte

15 februari 2016. Verrek, wat ging die eerste maand snel zeg. Vandaag realiseerde ik mij pas dat hét moment, waarop mijn medemens zijn goede voornemens massaal op al zijn social media kanalen klapt, totaal aan mij voorbij is gegaan. Misschien omdat ik iemand ben die wanneer ze een idee krijgt daar ook METEEN mee wil beginnen, misschien omdat ik soms een onwijze spuit 11 ben óf misschien omdat ik tegendraads zijn heel erg fijn vind. Ongeacht wat het antwoord daarop ook is: ik schrijf mijn bucketlist voor 2016 gewoon lekker op 15 februari. Gewoon. Omdat het kan.

Bucketlist dingetje #1: de 3 B's

Juist ja. De drie B's, in de volksmond ook wel buik, billen, benen. Nou zou ik Lotte niet zijn als ik daar niet mijn eigen draai aan zou geven. Mijn drie B's bestaan dan ook uit bulken, billenkwekerij en bicep-vergroting. Nog knapper vind ik mezelf omdat ik deze drie B's samen kan vatten in één grote gemene deler die ook met een B begint, namelijk: bodybuilding. Zoals jullie in mijn 'Ready, set, SHAPE!' artikel hebben kunnen lezen, ben ik onlangs begonnen aan de bouw van mijn droomlichaam. Hier heb ik een uit de bodybuilding wereld afkomstig kunstje voor uit de kast getrokken: het bulken. Tot eind februari eet ik mijzelf een ongans aan eiwitten en koolhydraten, alles voor maar één doel: billenkwekerij en bicep-vergroting. Alle andere bijkomstige gains nemen we maar even voor lief. Na februari trek ik mijn hamer en beitel uit te kast en zal ik als slap aftreksel van Michelangelo mijn overtollige lading gaan wegwerken (lees: cutten). 2016 zal het jaar zijn waarin ik mijn lichaam voor het eerst zo doelgericht zal gaan shapen en ik vind het nu al fascinerend!

Bucketlist dingetje #2: Cardi-OH!

De haat voor cardio is iets wat menig Fit Girl niet onder stoelen of banken steekt. So guess what: ook ik heb er een hekel aan. Ik zou echter Lotte niet zijn als ik er niet meteen een nuance aan wil hangen, also known as de welbekende 'maar' die vrouwen graag overal achteraan plakken. Komt 'ie dan he: maar ik houd dus wel van interval circuitjes zoals je die bij CrossFit krijgt bijvoorbeeld. Stiekem is dat ook gewoon cardio, and I like it! Mijn hekel beperkt zich tot het hersenloze hardlopen op een loopband in de sportschool, waarbij iedere minuut ineens een eeuwigheid lijkt te duren. Mijn hekel beperkt zich tot de crosstrainer, waarbij je eindeloos aan het huppen bent maar geen centimeter vooruit komt. Kortom: mijn hekel beperkt zich tot de cardio-apparaten in de sportschool. Hardlopen en fietsen (lees: mountainbiken) heb ik altijd heerlijk gevonden. In combinatie met de frisse buitenlucht, mooie natuur en een ondergaande avondzon was dit een puur genotsmomentje voor mij. Ik ben in beide nooit een ster geweest en liep dus uiteindelijk blessures op: weg genotsmomentje, hallo hekel aan hardlopen. Gezien het feit dat ik misschien best wel een beetje een strebertje ben (een klein beetje, misschien), bleef dit toch kriebelen en kreeg ik het idee om toch ooit echt wel mee te willen doen aan een hardloopwedstrijd. There you go: bucketlist dingetje #2.
Hoe ik dit ga aanpakken? Waar ik voorheen alleen ging hardlopen, ga ik dat nu samen met de meiden van Girls love 2 run Nijmegen doen. Heb jij ook ambities om te beginnen met hardlopen of heb je er een hekel aan om alleen te gaan? Check dan zeker even of er toevallig een GL2R óf andere crew bij jou in de buurt traint!

Bucketlist dingetje #3: Of je Wanderlust?

Tijd voor een confession: ik ben ziek, besmet eigenlijk, met een vrij serieus virus. Misschien ken je het wel, het virus heet Wanderlust en wordt in de volksmond ook wel reisdrang genoemd. Ik heb het opgelopen tijdens mijn eerste buiten-Europese tripje naar Indonesië, en dat terwijl mijn ouders nog zeiden: kom je niet met een enge ziekte thuis? Wel dus. Ben je mooi klaar mee hoor, met die reisdrang. Want hoe je ook je best doet om de boel te onderdrukken, het komt altijd weer terug. Enige remedie? Er aan toegeven. Een reisbureau binnenlopen en een shitload aan folders je tas in schuiven: heb je meteen een work-out te pakken! Naast het algemene bucketlist dingetje 'meer reizen', heb ik ook nog één hele concrete specificatie binnen dit doel: Peru, de inca-trail. Als klein meisje heb ik hier ooit mijn spreekbeurt over gedaan en ik was meteen verkocht. Aangezien ik toen niet wist wat een bucketlist was, heb ik deze trip zodra ik wijs (én oud) genoeg was meteen op mijn lijstje geploft. Inca-trail, i'm coming for you!

Bucketlist dingetje #4 Meer bloggen

Stiekem is dit een soort van verkapt voornemen, maar gezien ik uitslag krijg van 'goede voornemens' plof ik deze gewoon lekker op mijn bucketlist. Het is tenslotte de bedoeling om je bucketlist te vullen met dingen die je leuk vindt. Bij deze. Toen ik begon met bloggen voor Fitgirlcode had ik me nooit kunnen bedenken dat ik zoveel voldoening én ontspanning zou halen uit het schrijven van deze blogs. Aangezien Nederlanders er anno 2016 om bekend staan het altijd 'druk' te hebben, schiet ontspanning er nog wel eens bij in. Ook ik ben hier schuldig aan. Voor mij is bloggen net zoiets als het lezen van een goed boek, alleen dan eentje die ik zelf kan kneden. Vinden jullie mij raar als ik hierbij beken dat ik af en toe oprecht om mijn eigen verhaal moet lachen? Meer bloggen betekent dus meer lachen én meer ontspanning: DOEN dus. Verzoekjes? Kom maar door!

Bucketlist dingetje #5 Yoga in Jogha

Het is wellicht wat onvrouwelijk, maar ik ben zo'n beetje het stijfste figuur dat er rondloopt op deze aardkloot. Grappig feit: ik was vroeger dus hypermobiel, WAAR GING DIT MIS? Ik stretch vrijwel nooit, doe vrij weinig specifieke mobiliteitsoefeningen en mijn evenwichtsorgaan is te vergelijken met dat van een goudvis. Daar ging het dus mis. Als je bovenstaande eigenschappen bezit, kun je wellicht begrijpen dat ik tot nu toe ver van de yoga-matjes vandaan ben gebleven. Tot nu toe ja, want ik kan maar moeilijk accepteren dat ik iets niet 'kan'. Om die reden, en uiteraard omdat ik dan ook zo'n kek Jogha yoga-matje kan aanschaffen, wil ik mijzelf er toch aan gaan wagen. Yoga in Jogha, wie weet dat ik volgend jaar dan wel een artikel kan schrijven over hoe je jezelf in de knoop kunt leggen.

Aangezien er geen carrière bestaat voor 'Bucketlist-afkruiser', houd ik het voor dit jaar even bij 'maar' 5 punten. Vijf zeer haalbare punten als je het mij vraagt: want wanneer Lotte iets in haar hoofd heeft, moet dat eigenlijk diezelfde minuut nog gebeuren. Met deze punten kan 2016 niet anders dan een topjaar worden: tot afkruisings in februari 2017!

Liefs,

Lot

(@lifewithlot