Recept: Strawberry Margarita voor dit weekend!

Snack door michelle-den-elzen

Yay! Het is weekend! Bij Fitgirlcode zijn we niet vies van het weekend goed inluiden met een lekker drankje. (Zo hebben collega Shelley en ik bijvoorbeeld elke vrijdag een reminder in onze agenda voor de vrijmibo. ;) ) Daarom hebben we, samen met bekend likeurenmerk De Kuyper, de handen uit de mouwen gestoken en een Fitgirlcode’s Favorite gemaakt. Het resultaat? Een heerlijke Strawberry Margarita!

Krijg jij altijd de rillingen als je denkt aan cocktails serveren, omdat het zoveel werk lijkt te zijn? Zet die gedachten dan maar heel gauw opzij! Yes, natuurlijk haal je jezelf veel op de hals als jij bij een feestje een cocktailkaart van 50 drankjes wilt voorleggen. Maar zo moeilijk hoeft het helemaal niet te zijn.

Easy as pie cocktails

Als jij zorgt dat je een of twee drankjes helemaal in de vingers hebt, is het helemaal niet lastig om een lekkere cocktail te serveren. Ikzelf ga altijd voor een combinatie tussen een Dark & Stormy en een Moscow Mule: bruine rum, gemberbier, mint en limoen. Simpel, snel, makkelijk, maar je scoort wel gegarandeerd punten met zo’n verkwikkende dorstlesser. Of dat nou tijdens dat verjaardagsfeestje of gewoon op vrijdagavond met je vriend thuis op de bank is.

World Margarita Day

Vorige maand was het World Margarita Day en daarom gingen wij op zoek naar een Margarita met een fruitige twist. Elke Fit Girl houdt wel van een zoete mix, toch? We mochten langskomen bij De Kuyper om samen met een prijswinnend cocktailgenie te experimenteren en een Fitgirlcode-waardige cocktail te maken. En ja, dan blijkt toch maar weer dat we suckers voor zomerfruit zijn, want zo’n Margarita met aardbeien blijft het allerlekkerst. Omdat we graag willen dat jullie net zo van dit drankje kunnen genieten als wij, delen we het recept hieronder met jullie. Inclusief fotoverslag, want hoewel een cocktail maken helemaal niet moeilijk is – is het met dit duidelijke beeld erbij nog makkelijker! :)

Recept: Strawberry Margarita

Ingrediënten:

strawberry margarita

Dit heb je verder nodig:

  • IJsklontjes
  • Cocktailshaker
  • Cocktailglas (het liefst een echt margarita glas!)
  • Verse aardbeien ter garnering

Bereidingswijze:  

strawberry margarita

  1. Giet de tequila, Wild Strawberry likeur en limoensap in de cocktailshaker.

strawberry margarita

  1. Vul de shaker tot de rand met ijsklontjes.

strawberry margarita

  1. Zet de bovenkant van de shaker stevig op de onderkant en shake it baby!

strawberry margarita

  1. Gebruik een strainer om de cocktail – zonder ijs – in het cocktailglas te gieten.

strawberry margarita

  1. Garneer de Strawberry Margarita als laatste met verse aardbeien.

strawberry margarita

Zo makkelijk is het! Laat je ons weten of de Strawberry Margarita is gelukt? :)

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor personen ouder dan 18 jaar.

Bij Fitgirlcode genieten we ook zeker van een drankje op zijn tijd – wij vinden dat er een goede balans tussen guilty pleasures en een gezonde lifestyle moet (kunnen) zijn. Echter staan wij ook voor verantwoord alcoholgebruik en raden wij overmatige alcoholconsumptie ten strengste af. Ze zeggen niet voor niets: geniet, maar drink met mate.

Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met De Kuyper geschreven. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel! :)