YES I did it! Zaterdag 1 augustus kan in de boeken: mijn allereerste Triathlon is een feit en ik ben super TROTS, BLIJ, OPGELUCHT, ALLES! Wat een heerlijk gevoel is dat als je met een heerlijke dosis adrenaline start en daarna finisht en je vrienden en familie in de armen kan vliegen. De afgelopen dagen na de wedstrijd zat ik op een roze wolk en moest echt even bijkomen. Een mooi moment voor een flashback…

Rust & emoties

De week voorafgaand aan de raceday is een beetje een rare week, want na wekenlang trainen op een hoog intensief niveau moet je dat dan een beetje afbouwen om op die wedstrijd alles te kunnen geven. Zoals ik beschreef in mijn vorige blogpost had ik op woensdag mijn generale training gehad en daarmee was het dus basta… Ehmmmm, NOT, haha ik had per ongeluk expres mijn fiets op mijn werk laten staan en die kon ik dan net zo goed HARDLOPEND ophalen 🙂

Kortom, ik was inmiddels veel te actief geworden om stil te kunnen zitten. En natuurlijk liep de spanning lekker hoog op, dus mentaal was ik mezelf ook aan het klaarstomen. Dit resulteerde erin dat ieder gesprek dat ik had over de Triathlon ging… Jawel! I EAT, BREATH AND SLEEP Triathlon en was gewoon ready to go!

Foto week 6 fiets

Raceday

Ondanks dat ik pas in de wave zat van 14:00 uur wilde ik er ruim van tevoren zijn. De sfeer proeven, mijn voorgangers zien, voorbereiden, niks missen. Eigenlijk was ik gewoon NERVOUS as hell, want ik werd echt om 6:30u al wakker om vervolgens 4 keer mijn tas in en uit te pakken en 3 keer naar de wc te gaan… Nou, had ik dat alvast gehad 😉

Wat een heerlijk gevoel kreeg ik over me heen toen ik het wedstrijdterrein opliep: whaaaaaa, nu gaat het echt gebeuren! Ik zag mijn teammaatjes van Team Gers! en dan merk je wel die verbondenheid dat je ‘samen dit wel even gaat doen’… Ik hou zo van zulke dingen he. Dus hopla, het parcours verkennen, racefiets afstellen en omkleden om vervolgens met je hele startwave naar het zwemdek te gaan.

Pages: 1 2 3 4

Recommended Posts

15 Comments

 1. Gaaf was ‘ie he! Het was ook mijn eerste en smaakte zeker naar meer! Erg leuk evenement en de combinatie van sporten is echt een uitdaging! Wat was je tijd?

  • Hi Suzanne,
   Gefeliciteerd meid, echt super was het! En ja inderdaad die combi was tof en het hele event vond ik ook gezellig (hoorde ik ook van de toeschouwers).
   Mijn tijd was 1:43 en nog wat secondes. Ben er superblij mee, want had eerder de verwachting van 2 uur!
   Tot de volgende Triathlon dan hè;)

   • Zeker een super-event! En volgend jaar gaan we voor een nieuw PR toch 🙂
    Ik wilde inderdaad ook onder de twee uur en was hartstikke verbaasd en trots dat ik uiteindelijk in 1.34 over de finish kwam! Volgend jaar een racefiets regelen en proberen eronder te duiken want de hele sfeer heeft me erg veel motivatie gegeven om er dan weer voor te gaan! En wellicht ook inderdaad een ander evenement…
    Tot de volgende triathlon 😉 Leuk!

 2. Hey Deniece,
  Leuk verhaal en erg herkenbaar. Ik had vooral met de wissel van fietsen naar lopen blubber benen.
  Was er ook een uur van te voren omdat ik echt kapot ging van de zenuwen. Ik was echt mega blij om mn moeder en haar vriend te zien!
  Ik heb t uiteindelijk in 1:45 gedaan terwijl ik voor de 2 uur ging dus was enorme meevaller. Heb bij het hardloop drink punt echt even stil gestaan omdat mn adem en hartslag niet meer omlaag kreeg. Heeft enorm geholpen!
  Volgend jaar ga ik mn tijd verbeteren!
  Groetjes, Monique

  • Hai Monique,

   Wat goed 1:45u! Dan zat je vlak achter mij! De sfeer was top he daar? Ik doe ook weer mee:) Heb je komende tijd nog een andere challenge?

   Fijn weekend alvast!
   Deniece

   • Hey Deneice,
    Vond het echt een top evenement! Lekker sfeertje en goed geregeld allemaal!
    Ik heb half september de vredesloop(10k), eind sept 12km mudmasters en dan in november de 7 heuvelenloop(15k). Genoeg op de agenda tot eind van het jaar!
    Door de triathlon voorbereidingen ben ik er wel achter gekomen dat ik (race)fietsen erg leuk vind dus dat ga ik meer oppakken!
    Groetjes, Monique

    • Super Monique! Succes met alle prestaties en ik ga je volgen:)

     Liefs, Deniece

 3. Hahaha Deniece zo herkenbaar! Ik vond het ook echt fantastisch en ga zeker nog een doen. Stiekem denk ik al over een kwart volgend jaar ;-).
  Liefs, Joanne

  • Haha, Joanne een KWART?! Goed hoor en dat kan jij echt wel! Ik zou het ook willen, maar dan moet ik echt het zwemgedeelte verbeteren, anders wordt het echt een fiasco vrees ik. In oktober start ik weer met lessen bij Madelon en ondertussen lekker rennen, fietsen en crossfitten:)

   Tot gauw meid, x Deniece

 4. Wat een onwijs leuk artikel weer! Ik heb genoten van je Triathlon avontuur en blijf je zeker volgen. Onzettende girlpower jij!

  • Hi Nadine,

   Dankjewel, ben blij dat je m’n stukjes leuk vond:) en fitgirlpower to yourself hoor!!

   Lfs, Deniece

 5. Allereerst gefeliciteerd met dit avontuur! Heerlijk om te lezen hoe je dit alles beleefd hebt!
  Echt super netjes gedaan! Nu ook aangestoken met het triatlon virus of valt dat mee (zelf na m’n eerste helemaal verkocht en wilde alleen maar meer. Heb er gelukkig nog twee staan) ?!
  Succes met de voorbereidingen voor je komende evenementen en geniet nog lekker na van deze top prestatie!

  • Dankjewel Nicolien! En echt zo grappig te horen dat ook jij het virus te pakken hebt! Dan zie ik je vast wel ergens komend jaar op een ander event:)

   Jij ook succes!
   Liefs, Deniece

 6. hey,
  jammer dat ik je blogs niet eerder heb gelezen, maar alsnog gefeliciteerd met je finish! Leuk om te lezen hoe je eerste keer was. Deed me denken aan mezelf jaren geleden toen ik ook voor het eerst een triathlon deed. Hoewel, toen vond mn trainer het wel een goede optie om te starten op de olympische afstand (1500m zwemmen, 40k fietsen en 120k hardlopen). En ach ja, als je trainer het zegt…… Pas later ben ik ook 1/8 triathlons gaan doen.
  Triathlon is een geweldige sport. Ik ga, als alles een beetje meezit komende winter, wederom trainen voor een hele triathlon, ofwel de Ironman (3,8k zwemmen, 180k fietsen en 42.2k hardlopen).
  Succes met je volgende triathlon!

  • Hoi Wilma,
   Dankjewel! Ben nog steeds echt super trots en blij dat ik dit gedaan heb. Bizar knap dat je meteen 1/4 triathlon hebt gedaan, ik hou het bij 1/8e vanwege de tijd die ik met alle trainingen kwijt ben.
   Afgelopen jaar lag mijn focus op finishen en volgend seizoen wil ik er 2 doen en dan ga ik ook voor verbetering van mijn tijd.
   Inmiddels heb ik veel positieve reacties gekregen uit mijn netwerk die ook willen meedoen en waarmee ik samen ga trainen. Waar kan ik je volgen op social media? Ik ben erg benieuwd naar je avonturen voor de Ironman!!

   Succes,
   Deniece


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.