Tussenreview: Nathalie's StrongFit avontuur

Fit & Training door nathalie

De eerste acht weken van mijn StrongFit traject zitten erop. I’m halfway there! Niet dat ik de weken aan het aftellen ben! In tegendeel zelfs, de weken vliegen voorbij... Ik startte ontzettend enthousiast aan deze nieuwe uitdaging! Benieuwd of ik dit nog altijd weet vol te houden?

Al direct in de eerste week zet Narinder mij ontzettend aan het denken. We hebben het over mijn blessure en hoeveel spijt ik heb van het feit dat ik toen zo eigenwijs ben geweest om door te lopen terwijl mijn lichaam duidelijk aangaf dat het rust nodig had. Narinder zijn reactie hierop: “je mind is te sterk voor je lichaam”. Een compliment, maar tegelijkertijd iets waar ik over na moet denken. Het is goed dat mijn geest sterk is. Als ik iets wil dan ga ik ervoor. Dat is mijn kracht. Ik moest alleen duidelijk nog op zoek naar balans. De afgelopen weken weet ik deze balans steeds beter te vinden. Ik weet wanneer ik rust moet houden en het hardlopen gaat ietsje beter, wat mij een ontzettend gelukkig meisje maakt!

Abs on fire

Aan de start van mijn StrongFit avontuur heb ik voor het eerst mijn vetpercentage laten meten. Die blijkt lager te zijn dan ik had verwacht! Dit levert dubbele gevoelens op. Oké, ik heb dus best al een laag vetpercentage, maar waarom zie ik dan geen buikspieren zoals bij andere mensen met hetzelfde vetpercentage? Online lees ik vaak dat dit genetisch bepaald is en dat je weinig aan de vorm kunt doen. Heb ik hier dan de afgelopen jaren zo mijn best voor gedaan? Na een dag piekeren gooi ik mijn vraag bij StrongFit coach Narinder neer, die mij gelukkig direct gerust weet te stellen. Mijn abs zijn gewoon heel plat! In mijn geval hebben buikspieroefeningen zeker wel zin. Direct krijg ik oefeningen van hem doorgestuurd waar ik mee aan de slag kan!

strongfit traject

Dat heb ik geweten! De buikspieroefeningen die ik kreeg doorgestuurd waren allemaal zwaar, maar op verschillende niveaus. Ik begon op het laagste niveau. Mijn buikspieren waren het duidelijk niet gewend om zo aan het werk gezet te worden, want dit leverde me flink wat spierpijn op! De weken die volgden werd dit steeds iets minder, totdat de oefeningen me zelfs gemakkelijk af gingen. Tijd voor een iets hoger niveau. Op dit moment ben ik aan het ploeteren om het zwaarste niveau aan te kunnen. Dit heeft me al heel wat ongemakkelijke situaties opgeleverd... Bij de ‘barbell ab rollout’ vanuit een staande positie beland ik steeds weer voorover op mijn knieën! De ‘hanging knee raises’ met gewicht is ook een oefening waar vooral m’n fitnessbuddy de dupe van was! (Sorry voor het gewicht op je tenen). Maar hé! Mijn allereerste ‘barbell ab rollout’ op mijn knieën ging me ook zeker niet gemakkelijk af en dat is me uiteindelijk ook gelukt. Ik geef dus nog niet op en kluns lekker even door! Des te beter voelt het als het uiteindelijk toch lukt! En ja, dat mijn buikspieren steeds beter zichtbaar worden helpt mijn doorzettingsvermogen zeker een handje!

Naast die buikspieroefeningen werk ik natuurlijk ook hard aan mijn schouders, rug, biceps, triceps, benen en billen. Trouw sta ik vier keer in de week in de sportschool te zweten!

IIFYM

Mijn voeding gaat over het algemeen erg goed. Aan de start van het StrongFit traject heb ik twee weken een voedingsschema gevolgd. Hierna was het aan mijzelf om balans te vinden, zolang ik maar binnen mijn calorieëndoel en in de juiste verhouding koolhydraten, eiwitten en vet eet. Ik houd mijn voeding dan ook netjes bij in Myfitnesspal en krijg regelmatig complimenten van StrongFit coach Narinder.

strongfit traject

Als ik me schuldig voel over iets ongezonds dat ik heb gegeten, stelt Narinder mij ook direct gerust: IIFYM (If It Fits Your Macros) dan is het geen probleem. Dat is ook zo! Ik moet me niet zo snel rot voelen! Af en toe iets minder gezonds is prima. Het is een uitdaging voor mij om nog iets beter te letten op mijn micro’s. Lekker veel groente en fruit. Release your inner hippie, aldus coach Narinder! Ook begin ik de komende week met carb cycling, wat inhoudt dat ik op rustdagen meer eiwitten ga eten en minder koolhydraten. Een leuke uitdaging!

strongfit traject

De eerste helft van mijn StrongFit traject lag de focus op het opbouwen van spieren. Nu is het tijd om die spieren meer zichtbaar te maken en wat te minderen in calorieën. Ik ben benieuwd naar de komende weken!

Het is echt ontzettend fijn om al mijn vragen zo bij iemand neer te kunnen leggen en direct antwoord te krijgen. Ik heb in de eerste acht weken al ontzettend veel geleerd en ben benieuwd hoe de laatste helft StrongFit gaat verlopen. Ik voel me beter dan ooit en verschijn hoe dan ook zelfverzekerd in bikini deze zomer.

Benieuwd naar mijn StrongFit proces? Volg me dan op Instagram @Nathalie2605!