Ultimate Fit Girl challenge: Cycle for Plan Zambia

Fit & Training door fitgirlcode

Afrika was voor mij als klein meisje de vijand. Ik vond wildlife eng, de Big Five al helemaal levensbedreigend, en op de savanne kamperen een regelrechte zelfmoord poging. Mijn moeder daarentegen, kon niet snel genoeg met safarihoed en heupflacon in een gammele terreinwagen door Kenia scheuren. Nu heeft het wat jaartjes geduurd, maar ook ik bezit blijkbaar het adventure gen. En Afrika staat dan ook zeker op de to-do list. Ben jij ook eager om een aantal weken te spenderen in het prachtige zuiden én ben je niet vies van een beetje beweging, dan is dit je kans! Fiets van 9 t/m 20 november door Zambia, en haal 3500 piek op voor Plan Nederland. Twee vliegen in één klap!   

Sportieve uitdagingen zijn altijd tof. Sportieve uitdagingen in een waanzinnige omgeving zijn nog een tikkie toffer. Met Cycle for Plan combineer je een te gekke sporty challenge, én een actie voor 't goede doel, met een avontuurlijke ontdekkingsreis. Ben jij klaar om uitgedaagd te worden op sportief gebied, en wil je in actie komen tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen in Zambia? Join in!

Cycle for plan

Cycle for plan: The dirt road edition

Wat kan je precies verwachten? Je gaat zo'n 700 kilometer biken door Zambia! Van savannes tot vruchtbare valleien, you will witness it all... Je zal ook het nodige aantal dirt roads en challenging tracks verslinden, een Fit Girl waardige trip dus. Met je fietsje langs de Big Five scheuren? Jazeker. De lokale bevolking en stammen ontmoeten? Of course! Wat ik persoonlijk echt te gek vind, is dat je zelf gaat meemaken waar het opgehaalde geld aan wordt besteed. Het sponsorgeld wat jij dus persoonlijk binnenhengelt (maarliefst €3500,-!!!), wordt gebruikt om projecten te ondersteunen die je zelf gaat bezoeken! Je weet dus waar je voor bikkelt.

cycle for plan

In een notendop

  • Wanneer: 9 – 20 november 2016
  • Reisduur: 12 dagen
  • Invulling: fiets 6 dagen over uitdagende tracks door het prachtige Zambiaanse landschap, leg contact met de lokale bevolking en kom oog in oog te staan met de wilde dieren. Daarnaast bezoek je projecten van Plan om zelf het verschil te ervaren dat jij maakt!
  • Afstand: ±700 km
  • Voor wie: Cycle for Plan is toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen. Je kan individueel deelnemen of in teams.
  • Reiskosten: €1.975,-
  • Sponsorgeld: Iedere deelnemer haalt €3.500 euro sponsorgeld op
  • Accommodatie: elke dag sla je op een nieuwe plek het tentenkamp op en slaap je onder een adembenemende sterrenhemel.

Challenge accepted!

Mocht jij nu denken, JA! Neem dan als de wiedeweerga een kijkje op de website van Plan Nederland, en ga op avontuur! Of je je nu met een groep mede Fit Girls, je vriend/vriendin, óf alleen inschrijft, het zal hoe dan ook een onvergetelijke ervaring worden. En don't forget, je draagt ook nog een (behoorlijk) steentje bij aan een betere wereld!