WINACTIE: 3 maanden Coach subscription voor Freeletics Running

Workout door fitgirlcode

DEZE WINACTIE IS GESLOTEN. DE WINNAARS ZIJN GECONTACTEERD VIA EMAIL.

Ik ben niet bepaald het type die echt geniet van een rondje hardlopen. Maar ik probeer mezelf wel altijd te motiveren om vaker te gaan hardlopen want ik weet wat een goed gevoel het me geeft als ik toch geweest ben. Maar als ik ga hardlopen voelt het vaak een beetje alsof ik als een kip zonder kop aan het rondrennen ben, zonder doel, en dat is niet echt motiverend. Ik merkte dat ik echt een doel nodig had wat mij meer kan motiveren, vooral nu het winter is. 

Deze week kreeg ik de kans om de nieuwe Freeletics Running app te testen. Freeletics bestaat al als een workout app om sterker, slanker en gezonder te worden, en met 8 miljoen gebruikers wereldwijd (waaronder Ellie Goulding en Gwyneth Paltrow), is het wel bewezen succesvol te zijn. En nu heeft Freeletics – vanuit dezelfde gedachte – de Freeletics Running app ontwikkeld: een app met een persoonlijke running Coach. Eerst was ik een beetje bang om met deze app te starten, gezien Freeletics best een ‘heftige’ reputatie heeft (en ik ben niet topfit op dit moment). Maar toen hoorde ik dat deze app heel beginners-vriendelijk is, en daarnaast zag ik de onderstaande transformatie video dus ik gaf het een kans.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=WN3LbSNZn5Y[/embed]

Tijdens het aanmaken van mijn profiel moest ik een aantal gegevens doorgeven, zoals naam, geslacht en op welk aspect je wilt dat jouw Coach zich focust (bijvoorbeeld afvallen of sneller worden). Daarna kreeg ik mijn workout schema voor de eerste week te zien. De eerste week bestond uit 3 runs: één keer een 3K en twee keer een interval training. Dit schema is natuurlijk gebaseerd op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren, zoals je fitness level op dat moment en wat jouw doel is. Ik had aangegeven dat ik op dit moment een 3K vol kon houden, dus daar was mijn schema omheen gebouwd.

De eerste run (3K) ging echt super goed! Ik dacht eigenlijk dat ik 3 kilometer niet vol kon houden zonder even te stoppen, maar de app werkte zo motiverend dat ik het toch uitliep. De Coach vertelt je tijdens de run onder andere hoe ver je al bent en wat je snelheid is. Bij 2,5K raakte ik behoorlijk buiten adem (ja, ik weet het, maar ik heb maanden niet hardgelopen!), maar zodra de Coach zei dat ik nog maar 500 meter te gaan had, liep ik het toch uit.

De tweede en derde runs waren interval trainingen. Beide runs waren best pittig, maar er was genoeg rust tussen de intervals waardoor het wel te doen was. Vooral voor zulke interval trainingen is deze app heel handig, want er wordt precies verteld wanneer je zo hard mogelijk moet rennen en wanneer je weer kunt rusten. Naast de gepersonaliseerde Coach en wekelijkse schema’s heeft de app verschillende hardloop workouts en afstanden die je naast je wekelijkse schema kunt doen (zelfs tot 21K!). De app is gratis te downloaden en als een gratis gebruiker zonder de Coach kun je vier van de workouts en afstanden doen.

Freeletics Running


WIN!

Wil jij de Freeletics Running app zelf proberen? Wij geven een 3-maanden subscription weg voor de Freeletics running app, welke je toegang geeft tot alle mogelijkheden van de app, waaronder de gepersonaliseerde Coach, alle workouts en alle afstanden. Dus, wat moet je doen om dit te winnen? Zorg dat je alle drie de stappen doorloopt.

  1. Volg Freeletics Running op Instagram


  2. Vertel ons in een comment waarom JIJ moet winnen!

Ik zou zeggen: so far so good. Ik ben al weer benieuwd naar de runs voor volgende week! Ik ben zeker blij dat ik deze app gevonden heb, want nu ben ik veel meer gemotiveerd om voor mijn runs te gaan, en tot zo ver ben ik best verbaasd over mijn eigen conditie ;) Dus, ik zou zeggen go for it!