Zomerse couscous salade
Deze couscous salade is fris, voedzaam en ontzettend gezond! Als je een grote portie van deze maaltijd maakt voor het avondeten kun je de dagen erna tijdens de lunch ervan genieten.
Ingrediënten:
- couscous
- tofu
- kikkererwten
- komkommer
- rode paprika
- citroensap
- komijnzaad
- zout, zwarte peper en cayenne peper als je van pittig houdt
- kokosolie (extra virgin olijfolie werkt ook!)
- garneer opties: rucola, kiemen
Instructies:
Voorbereiding (3 minuten)
- Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking en laat het afkoelen.
- Schil de komkommer en snijd deze in kleine stukken, snijd de rode paprika ook in kleine stukken.
- Laat de kikkererwten uitlekken.
Tofu (10-15 minuten)
- Snijd de tofu in lange, dunne stukken.
- Wikkel de tofu in een keukenpapier, leg het op een bord, plaats er een ander bord bovenop met iets zwaars op het bord en laat het 10-15 minuten staan (het doel is om zo veel mogelijk vocht uit de tofu te krijgen).
- Snijd de tofu in kleine vierkanten stukjes.
- Verwarm de pan met 1 eetlepel kokosolie en gooi er wat komijn, zout en peper op en naar smaak cayenne peper.
- Plaats de tofu in de pan en bak het 4 minuten per kant. De tofu neemt de kleur van komijn aan (licht bruin). De tofu blokjes zijn klaar wanneer ze aan beiden kanten krokant zijn.
De salade maken (1 minuut)
- Meng de tofu, rode paprika, komkommer, kikkererwten en couscous met elkaar.
- Knijp wat citroensap over het mengsel.
- Kruid het eventueel met zout en peper.
- Garneer het met rucola en kiemen.
- Je zomerse couscous salade is klaar om verslonden te worden!
Recept: Fit Girl Andrea