Gezonde kapsalon
De kapsalon zoals wij deze kennen staat op nummer 1 van de meest vette snacks in Nederland en bevat zo’n 1800 calorieën per portie! Best shocking als je het mij vraagt. Houd dat dus in je achterhoofd wanneer je hongerig in de snackbar eindigd na een avondje stappen.
Ook deze vette hap kan uiteraard gezonder en “In love with health proof” gemaakt worden. Ik maak de frietjes van koolraap omdat deze wortelgroente maag- en darmklachten verlichten en bomvol zit met vitamine B, C, en E, ijzer, kalium en calcium. Daarnaast is het rijk aan vezels en het houdt daardoor de bloedsuikerspiegel laag. Ook stimuleert het de nieren waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd.
Voeg wat magere kipshoarma, ijsbergsla en een zelfgemaakt knoflooksausje van yoghurt toe en voilà een verantwoorde kapsalon. Eet smakelijk!
Ingrediënten (1 persoon)
- 125 gram kipreepjes
- 1 paprika
- 1 eetlepel shoarmakruiden
- 100 gram ijsbergsla
- 250 gram voorgesneden koolraap
- 150 gram geitenyoghurt (of normale yoghurt)
- 1 knoflookteentje
- 1 eetlepel bieslook
- zout en peper
- knoflook kruiden
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2.Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi hier de gesneden koolraap frietjes op met zout, peper en knoflookkruiden. Bak voor 45 minuten crispy. Let op: Schep ze zo nu en dan om!
3. Verhit een pan met kokosolie of olijfolie en bak hier de kipfilet reepjes in. Snijd de paprika in kleine stukjes en voeg deze na 5 minuten bij de kip samen met de shoarma kruiden en een 1/2 theelepel zout.
4. Snijd of knijp één knoflookteen klein en mix deze samen met de geitenyoghurt, peper, zout en bieslook kruiden.
5. Nu zijn alle onderdelen klaar en kun je beginnen met het serveren van je gezonde kapsalon. Zoals het hoort: eerst de frietjes, hierna de kipshoarma, dan de gesneden ijsbergsla en als laatste maak je het af met de knoflooksaus! Mmm...