Veganistische chia pudding

Food & Recipes door fitgirlcode

Vandaag begin ik de dag met dit ontbijt, chia pudding! Wie mij op Instagram volgt weet inmiddels dat ik twee zwaktes heb, (bananen)ijs én deze heerlijke chia pudding. Ik denk dat de combinatie makkelijk, snel, supergezond en écht heel lekker de trick doet. Deze pudding maak en eet ik dan ook met plezier! Het tweede doe ik net iets liever dan het eerste.

Ik heb al flink wat recepten voorbij zien komen voor chia pudding, ze worden vaak geweekt in plantaardige melk (wanneer je dit doet, kan ik kokosmelk aanraden, mijn favoriet) of water. Maar dit weekend moest ik mijn eigen melk nog maken en wilde ik niet saai voor water gaan. In mijn koelkast stond nog wel een groot pak kokoswater.. weer eens wat anders dacht ik en het weer vroeg ook wel om een fris ontbijtje. Vandaag dus een recept voor chia pudding met kokoswater want jongens, hij was lekker!!

INGREDIËNTEN VEGANISTISCHE CHIA PUDDING

  1. 3 eetlepels chiazaad
  2. 150 ml cocos water
  3. sap van een halve limoen
  4. je favoriete fruit, kokosrasp, noten, pitten, zaden als topping

BEREIDINGSWIJZE CHIA PUDDING

Meng in een groot glas het kokoswater met het sap van de limoen en schep hier het chia zaad bij. Roer goed en zet het glas in de koelkast. Het liefste een nachtje maar kan je niet zo lang wachten dan minstens 20 minuten. Haal het glas uit de koelkast, schep er wat fruit, noten en zaden overheen en geniet!!

IMG_1460-2-2