Homemade pinda choco eiwitrepen

Snack door nathalie

Als Fit Girl is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. En laat een eiwitreep of eiwitshake nu precies dé perfecte snack na een workout zijn. Waarom? Eiwitten zorgen voor de opbouw en het herstel van spieren en geven lang een verzadigd gevoel.

Er zijn oneindig veel verschillende eiwitrepen op de markt, maar deze zijn vaak behoorlijk prijzig! Ik maakte een goedkopere en gezondere variant. Binnen een kwartier maak ook jij deze homemade eiwitrepen.

Een gemiddeld persoon heeft ongeveer 0,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Sport je intensief? Dan kan je eiwitbehoefte oplopen naar 1,2 tot 2 keer jouw lichaamsgewicht. Dit hangt af van het type sport dat je beoefent en hoeveel uur in de week. Maar oké, genoeg theorie... Aan de slag!

Ingrediënten (4 repen)

Bereidingswijze

  1. Meng de havermout, eiwitpoeder, pindakaaspoeder, cacao poeder en magere kwark tot een stevige bal. Kun je er nog geen bal van maken? Voeg dan nog een theelepel water toe.
  2. Hak de noten fijn. Voeg de gehakte noten, cacao nibs en whey isolaat crispy toe aan de bal en meng dit door.
  3. Leg een stuk bakpapier op een snijplank en druk hierop de bal plat. Maak met een mes een rechthoek van ongeveer 1 cm dik.
  4. Plaats alles een half uurtje in de koelkast en snijd hierna vier repen.

Voedingswaarde per homemade eiwitreep:
141 kcal - 7,8 gram koolhydraten - 4,8 gram vet - 16,5 gram eiwit

Eiwitrepen

Deze eiwitrepen bevatten minder koolhydraten en vet dan de gemiddelde eiwitreep. Je kunt de eiwitrepen een paar dagen bewaren in de koelkast. Wil je de repen langer bewaren? In de vriezer ermee!

Ga je de homemade eiwitrepen maken? Ik vind het leuk als je het resultaat deelt met de hashtag #FITGIRLCODE of tag mij op Instagram @Nathalie2605.