Recept: Vegan & Glutenvrij bananenbrood

Food & Recipes door lenna-omrani

Het lekkerste bananenbrood om je week goed te beginnen! Bananenbrood; wie houdt er niet van? Het blijft een eindeloos liefdesverhaal. Probeer zelf dit heerlijke vegan & glutenvrije bananenbroodrecept.

Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood?

Ingrediënten:
- 4 rijpe bananen (3 geprakt voor het beslag, 1 voor bovenop)
- 300 gram havermeel
- 3 eetlepels pindakaas
- 2 chia ‘eieren’ (mix 2 el. chiazaad met 5 eetlepels water en wacht 10 minuten, tot het een plakkerig papje wordt.)
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 tl. bakpoeder
- 2 tl. kaneel
- 1/2 tl. baking soda
- Een snufje zout

Optioneel: 25 gram kokosbloesemsuiker, agavesiroop of ahorn siroop, om er een andere twist aan te geven. ⠀⠀

Hoe maak je een Vegan & Glutenvrij bananenbrood?

bananenbrood op plank

Verwarm de oven op 180 graden. Mix alle droge ingrediënten in een kom en alle natte ingrediënten in een aparte kom. Doe daarna de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en mix alles goed door elkaar. Giet het beslag in een bakvorm, snijd de laatste banaan in de lengte en leg hem bovenop. Bak het brood voor 40-45 minuten in de oven en laat het daarna even afkoelen.

Genieten maar! Je week kan goed van start met een heerlijk vegan & glutenvrij bananenbrood.

Bereidingstijd: gemiddeld

Meer van deze heerlijke recepten ontdekken?Volg @fitgirlcode & @lennaomrani en laat je inspireren op het gebied van ontbijt, lunch, diner en snacks!